Nézd meg a tenerifei
webkamerák valamelyikét >>

Tenerifei közlekedés (taxi, busz, autó- motorbérlés, szokások)

 
Ingyen tenerifei szállás
Tenerife
Látnivalók
Kanári-szigetek
Repülőjegy
Taxi, busz, autóbérlés, közlekedés
Szólj barátaidnak!
Galéria
Kapcsolat
Ajánld az oldal barátaidnak, ismerőseidnek!
Itt egyszerűen megteheted >>
Nézd meg a tenerifei képeket melyeket már kint járt vendégeink készítettek, és a tenerifei
videókat se hagyd ki! >>
Tenerifén számos golfpálya várja a sport szerelmeseit. Itt megtalálhatod a tenerifei golfpályák listáját! >>
Szeretne Tenerifén búvárkodni? Könnyen megteheti! Gyönyörű helyeken merülhet az Atlanti óceánban. >>
Tenerifére a repülőjegyeket több féle képpen is lefoglalhatja. Itt egy kis segítség a legmegfelelőbb járat felkutatásához! >>
 
 


Tenerifén a közlekedés teljesen megegyezik az Európában megszokottól. A haladási irány a menetirány szerinti jobb oldal. Mivel sok túrista tartózkodik a szigeten az év minden szakában, így fokozott óvatossággal közlekedjünk! Próbáljunk hosszabb féktávokat tartani, mindig számítsunk arra, hogy tétovázó autósokba botlunk. A szigeten mindenki türelmesen vezet, ha valaki megáll előttünk ne kezdjük el a dudát nyomkodni, itt ez nem szokás. MINDIG ÁLLJUNK MEG az áthaladni kívánt gyalogosok előtt a zebránál!


Taxi
Tenerifei taxi-k mindegyike kiváló, álltalában a felső kategóriás autókból áll az állomány. Taxi-t mindig találunk az állomásokon, de hívhatunk is a helyi telefonokon diszpécserek segítségével. Ha nem boldogulnánk, nyugotan menjünk be egy hotelbe, és illedelmesen megkérve hívassunk velük egyet. Mosolyogva fognak segíteni.

A díjazás mértéke fordítva történik mind itthon, hívásra drágább a km díj, mintha beülnénk az utcán leintésre, ám ez a külömbség nem számottevő. Borravaló alkalmazásának aránya megfelel az itthoni körülményekhez.

Viszonyítási árak a Regency Club-ból:

- reptér: 23-28 euro
- központi buszmegálló: 3-5 euro
- strand: 4-5 euro
- Adeje: 8-10 euroBusz
A buszhálózat Tenerifén nagyon jó. Mindenhová eljuthatunk velük. A buszállomásokon mindig beszélnek idegen nyelvet, és készségesen segítenek mindenben. a buszok hajnali 5-órától közlekednek.

A busztársaság hivatalos honlapja: www.titsa.com
( ! FIGYELEM ! A weblap lassan töltődik be ! )Autó- és motorbérlés
Lehetőségük van autót vagy motort bérelni a szigeten. A bérlést megtehetik interneten keresztül is, így akár már a reptéren is várhatja autó. A net-es foglalás valamivel olcsóbb is lehet mint ha bemennének egy kölcsönzőbe, és előre tudunak vele kalkulálni. Megeshet hogy a kedvező árú autókat már jóelőre bérbe adták.
Célszerű előre megtervezni mely napokon szeretnének autót bérelni. Tapasztalataink szerint 3-4 napos autóbérlés elegendő bejárni a távolabbi látnivalókat az egy hét alatt.

FONTOS! Többen jelezték, hogy lehetőség van papírok nélkül is autót bérelni kb. 15 euro/nap-os áron. Ettől a lehetőségtől tartózkodjanak, mivel valószínűsíthető, hogy nem megfelelő állapotú autóparkot használnak kölcsönzésre. Ha ilyen autóval közlekednek, nagy eséllyel egy rendőri igazoltatás esetén bűntetés a vége, ami Tenerifén nem kevés. Nem is beszélve arról, ha esetleg balesetet okozunk egy nem legálisan kölcsönzött autóval!

Az autóbérlés sokkal olcsóbb mint a motorbérlés.
Az üzemanyag árak nagyon alacsonyak.


Tájékoztató jellegű autóbérlési adatok km korlátozás nélkül:

- Renault 1.2 Twingo 3-6 napra 32 euro/nap
- Fiat 1.2 Panda 3-6 napra 37 euro/nap
- VW 1.4 Polo 3-6 napra 39 euro/nap
- VW Caddi Maxi 3-6 napra 95 euro/nap
- Mercedes C 200 kompressor 3-6 napra 135 euro/nap

Autóbérlési linkek Playa de las Américas-ban:

- All inclusive car rent
- Amigo autos
- Auto reisen


Tájékoztató jellegű motorbérlési adatok km korlátozás nélkül, védőfelszereléssel:


- 50ccm scooter 1 napra 31 euro
- 125ccm scooter 1 napra 36 euro
- 500ccm scooter 1 napra 71 euro
- Yamaha XT 660R 1 napra 78 euro
- Kawasaki ER6N 1 napra 85 euro
- BMW Dakar 650 1 napra 85 euro

Motorbérlési linkek:

- Canarymoto


Amennyiben kérdése lenne, keressen bátran az info (kukac) ingyentenerifeiszallas.hu e-mail -címen, vagy hívja Kerekes Zoltánt a +3620-9128-796 -os telefonszámon.

 
  ingyen Tenerife - tenerifei utazás - szállás tenerifén - Teide - Kanári-szigetek - kanári-szigeteki nyaralás - ingyen szállás - ingyen szállás Tenerife - golfpályák Tenerifén