Nézd meg a tenerifei
webkamerák valamelyikét >>

Tenerifei látnivalók - Puerto de la Cruz

 
Ingyen tenerifei szállás
Tenerife
Látnivalók
- Las Americas
- Teide
- Masca
- Los Gigantes
- Santa Cruz
- Puerto de la Cruz
- Güimar
- Barranco del Infierno
- Loro Park
- Jungle Park
- Siam Park
- Aqualand
- Tenerife Pearl
- Icod de los Vinos
- Búvárkodás, merülés
- Golfozás, golfpályák
Kanári szigetek
Repülőjegy
Taxi, busz, autóbérlés, közlekedés
Szólj barátaidnak!
Galéria
Kapcsolat
Ajánld az oldal barátaidnak, ismerőseidnek!
Itt egyszerűen megteheted >>
Nézd meg a tenerifei képeket melyeket már kint járt vendégeink készítettek, és a tenerifei
videókat se hagyd ki! >>
Tenerifén számos golfpálya várja a sport szerelmeseit. Itt megtalálhatod a tenerifei golfpályák listáját! >>
Szeretne Tenerifén búvárkodni? Könnyen megteheti! Gyönyörű helyeken merülhet az Atlanti óceánban. >>
Tenerifére a repülőjegyeket több féle képpen is lefoglalhatja. Itt egy kis segítség a legmegfelelőbb járat felkutatásához! >>
 
 

Puerto de la cruz

Puerto de la Cruz Tenerife északi felén található. Történelmi gyökerei mélyre nyúlnak vissza, hiszen elhelyezkedése az Orotva völgyben tökéletes helyet biztosított az Atlanti-óceán partjánál egy gazdaságilag gyorsan fejlődő kikötővárosnak. A kikötő fontos szerepet játszott Tenerife, és az egész Kanári Szigeteki térség életében, halászata Tenerifén még a mai napig működik. Mára Santa Cruz kikötője vette át a sziget ellátását is szolgáló tengeri kereskedelmet.

A város 35km-re helyezkedik el az előbb is említett Santa Cruz-tól. Puerto de la Cruz mára teljesen a turizmusra épül, számos látnivaló található itt, és érdemes bebarangolnunk a kis utcáit gyalogszerrel is, hiszen hangulatos helyeket fedezhetünk fel a régi épületek árnyékában. A 20. század második felétől sorra épültek itt hotelek és egyre inkább meghatározó részét alkották a városképnek a magasabb épületek. Klímájának köszönhetően ide is előszeretettel küldték a gyógyulni vágyókat különleges klímája és levegője miatt.

Puerto de la Cruz

Az északi területeken picit változékonyabb időre kell számítanunk, mint a délebbre eső részeken, így például Las Americasban. Mivel az óceáni- és légáramlatok leginkább az északi oldalról ostromolják a szigetet, itt sokkal inkább kiszolgáltatottabb Tenerife az időjárás szeszéjeinek. Többször felhős az ég, és az évi csapadék mennyiség is jelentősebb.

De la Cruz szolgáltatásaiban és építkezésében is teljesen európai szintű város. Könnyen megközelíthető, tömegközlekedése mint a szigeten minden főbb városnak itt is kiváló. Innen bármerre elindulhatunk Tenerifére akár szervezett utakon keresztül is.

Térkép:


Nagyobb térképre váltás
 
  ingyen Tenerife - tenerifei utazás - szállás tenerifén - Teide - Kanári-szigetek - kanári-szigeteki nyaralás - ingyen szállás - ingyen szállás Tenerife - golfpályák Tenerifén