Nézd meg a tenerifei
webkamerák valamelyikét >>

Tenerifei látnivalók - Masca

 
Ingyen tenerifei szállás
Tenerife
Látnivalók
- Las Americas
- Teide
- Masca
- Los Gigantes
- Santa Cruz
- Puerto de la Cruz
- Güimar
- Barranco del Infierno
- Loro Park
- Jungle Park
- Siam Park
- Aqualand
- Tenerife Pearl
- Icod de los Vinos
- Búvárkodás, merülés
- Golfozás, golfpályák
Kanári szigetek
Repülőjegy
Taxi, busz, autóbérlés, közlekedés
Szólj barátaidnak!
Galéria
Kapcsolat
Ajánld az oldal barátaidnak, ismerőseidnek!
Itt egyszerűen megteheted >>
Nézd meg a tenerifei képeket melyeket már kint járt vendégeink készítettek, és a tenerifei
videókat se hagyd ki! >>
Tenerifén számos golfpálya várja a sport szerelmeseit. Itt megtalálhatod a tenerifei golfpályák listáját! >>
Szeretne Tenerifén búvárkodni? Könnyen megteheti! Gyönyörű helyeken merülhet az Atlanti óceánban. >>
Tenerifére a repülőjegyeket több féle képpen is lefoglalhatja. Itt egy kis segítség a legmegfelelőbb járat felkutatásához! >>
 Masca törénelme régre nyúlik vissza. Csak úgy emlegetik mint a Kalózfalu. A mai napig keringenek mende-mondák, miszerint a barlangok mélyén még mindig vannak elrejtett kincsek. Maga a falu a Teno hegységben van egy kis hasadék szerű völgyben Tenerife észak-nyugati csücskében a Teide vonulatának szélén. Sokáig csak az Atlanti-óceán felől lehetett megközelíteni. Ezért is fészkelték be magukat ide a kalózhadak.

Az első gyalogutakat a hegyen át 1963 körül járták ki maguknak az itt lakók. Egészen 1991-ig kellett várni azzal, hogy a "civilizáció" mélyebben is megüsse lábnyomát itt, ekkor készítettek autóval is járható utat. Szerencsére a civilizáció lába nem nagyon tette le máshová nem feltétlenül hasznos nyomát, így Masca megőrizhette elszigetelt fejlődését. Amikor az emberr ide téved, bizony jó pár évet vissza utazik az időben. A lakosság ma sem üti meg a 150 főt, és nincsen magasabb épület 2 emeletnél. Egy hangulatos templom fogad minkdenkit a falucska közepén, és innen leereszkedhetnek a bátrabbak a Masca szurdokba is egészen Los Gigantes lábáig.

Mielőtt Mascába indulnánk minden féle képpen tájékozódjunk a megközelítés lehetőségéről. Ha busszal megyünk ne a legutolsó járatot tervezzük a visszaindulásra, nehogy az esetleges akadályok miatt pont a mi járatunk ne tudjon eljutni Mascába. amennyiben autóval közelítjük meg Tenerife legmisztikusabb faluját, gondoljuk át melyik irányból tesszük. Északi irányból nagyon hangulatos és látványos szerpentineken jutunk el a faluig, ám a térképen 15 perces út valójában majdnem egy óra, így a gyengébb gyomrúak érkezéskor már nem értékelnék a hely szépségét. Délről is szerpentinen jutunk el Mascába, azonban itt ténylegesen 15 perces utat kell csak megtennünk.


Nagyobb térképre váltás
 
  ingyen Tenerife - tenerifei utazás - szállás tenerifén - Teide - Kanári-szigetek - kanári-szigeteki nyaralás - ingyen szállás - ingyen szállás Tenerife - golfpályák Tenerifén