Nézd meg a tenerifei
webkamerák valamelyikét >>

Beszámolók a Tenerifei utazásról

 
Ingyen tenerifei szállás
- Apratmanok
- Utazás részletei, jelentkezés
- GYIK
- Beszámolók
Tenerife
Látnivalók
Kanári-szigetek
Repülőjegy
Taxi, busz, autóbérlés, közlekedés
Szólj barátaidnak!
Galéria
Kapcsolat
Ajánld az oldal barátaidnak, ismerőseidnek!
Itt egyszerűen megteheted >>
Nézd meg a tenerifei képeket melyeket már kint járt vendégeink készítettek, és a tenerifei
videókat se hagyd ki! >>
Tenerifén számos golfpálya várja a sport szerelmeseit. Itt megtalálhatod a tenerifei golfpályák listáját! >>
Szeretne Tenerifén búvárkodni? Könnyen megteheti! Gyönyörű helyeken merülhet az Atlanti óceánban. >>
Tenerifére a repülőjegyeket több féle képpen is lefoglalhatja. Itt egy kis segítség a legmegfelelőbb járat felkutatásához! >>
 Szonja és Zoli
2010.01.17 - 2010.01.24

Egy kedves ismerősünktől hallottunk erről az utazási lehetőségről. Mivel nagyon szeretünk utazni, így nem akartuk kihagyni a tenerifei utazást, főleg így január környékén, amikor itt mínuszok röpködnek, Tenerifén pedig 25 fok van.

Mi egyénileg foglaltuk le a repülőjegyeket, oda és vissza is átszálással fapados járatokkal. Mi azért is választottuk ezt az utazást, mivel vissza felé meg akartuk nézni Madridot. Maga a repülő út így elvette a napunkat, de meg tudtuk nézni Spanyolország fővárosát, ami színtén gyönyörű. A jegyeket mi november végén foglaltuk le, így fejenként sikerült 50.000 forintból megszereznünk őket.

Ahogy leszállt a gép Tenerife déli részén és kiszálltunk, megcsapott minket este fél 8-kor a 19 fokos meleg. Szinte el sem hittük hogy ilyen tényleg van januárban! Ahogy felvettük a csomagjainkat a kijáratnál kaptunk egy térképet és pár tájékoztatót. Mi busszal mentünk a szállásra, ami 2 euró 40 cent volt fejenként. Americas-ba érve taxit fogtunk és felvitt minket a szálláshoz ha jól emlékszem 4 euróért.

Mivel késő este érkeztünk, már csak a kulcsokat kaptuk meg a portán, és másnap reggel találkoztunk a magyar személyzettel Grétával és Attilával. Tájékoztatást kaptunk mindenről, leegyeztettük melyik nap fogunk beszélgetni és már robogtunk is felfedezni Tenerifét!

Felpattantunk az ingyenes buszjáratra, és Cristianos-ban átszálltunk a JunglePark ingyenes buszjáratára. Fél óra alatt ott is voltunk! A Jungle Park egy nagyon hangulatos állatkert teljesen őserdei hangulatban. Fehér tigris, kesejűk, majmok, és mindenféle állat. Amit ki ne hagyjatok, az a madár show!!! Mi ilyet még soha nem láttunk! az orrunk előtt repkedtek sasok, sólymok, és már nem is tudom milyen hatalmas madarak!

Második nap elmentünk Los Gigantes-re szintén busszal. Ez kb 6 euro volt fejenként oda-vissza. Mi a partról néztük csak meg a hatalmas szikákat, de lehetőség van kihajózni is az öbölből. Hatalmas nagy! Egybe köthető ez a túra bálnanéző sétahajókázással is, mint később kiderült. Az út egy óra oda és egy óra vissza.

Harmadik nap délelőtt 11-kor találkoztunk Attilával, és felvázolta egy Sangria mellett az előadás menetét. Egy nagyon jó hangulatú beszélgetés közben mesélte el az üdülési jog előnyeit, ami nem tartott tovább 2 - 2 és fél óránál. És tényleg nem köteleztek semmire!

A beszélgetés után elindultunk a Teidére, ide már bérelt autóval. Gyönyörű! Mintah valami más bolygón jártunk volna! Itt forgatták a StarWars egyes részeit is. Kötelező és leírhatatlan program.

Mi 3 napra béreltünk autót, és ez idő alatt kényelmesen bejártuk a sziget nevezetesebb pontjait. Amit célszerű autóval megközelíteni az az északi oldalon lévő LoroPark, Santa Cruz, Teide, Masca.

A Loro Park egyszerűen fantasztikus állatkert. Bálna-, delfin-, papagály-, fóka show! És rengeteg látni való. Ez még szuperedd mint a Jungle Park! Nagyon látványosak a show-k, és kitűnő program. Loro Park után néztük meg Masca városkát, ami régen kalóz menedék volt. Mostanra 90-en lakják, és 10 kocsma van :) Nagyon hangulatos kis hely, de gyenge gyomrúak óvatosan menjenek a szerpentinen!

Eljutottunk az aranyhomokos tengerpartra is. Ide a szaharából hozzák a homokot, és tényleg egy csodálatos tenerifei tengerpartot alakítottak itt ki. Ez közvetlenül SantaCruz felett található. Mindenhol máshol szürkés-fekete, fekete homok van. Na ilyet sem láttam még...

Las Americas. Ez egy teljesen üdülésre kialakított város. Lakóházak a parti oldalon nincsenek is, ezek inkább a szomszédos Los Cristianosban találhatóak. Mindenhol bárok, éttermek, és gyönyörű örökké virágzó bokrok és pálmafák! A tengerpart igényes, szemetet alig látni sehol. Minet nagyon megfogott a hely. Januárban 25 fok volt, a víz 18 fokos volt, és még le is barnultunk! Utolsó 2 napot strandolással és pihenéssel töltöttük, amit szintén nem bántunk meg.

Az indulás haza felé elég nehézkesre sikeredett, de ott volt még nekünk 1 nap Madridban. Budapesten landolva a -5 fok rántott vissza minket a valóságba :(

Mi a konklúzió? Senki ki ne hagyja ezt a lehetőséget, nekünk költőpénzzel együtt 100.000 forintból jött ki ez a nyaralás Tenerifén! Minden szervezés kérdése! Azt senki ne feledje, hogy tőlünk nyugatra más léptékkel gondolkoznak mindenről, így arról is, hogyan kell egy apartmant reklámozni, merthogy így is lehet. Ingyen szállás, kedves és segítőkész személyzet, így az eredmény garantált, elégedett látogatók, akik tovább adják pozitív tapasztalataikat!

Mi mindenkinek ajánljuk, szép napot mindenkinek, és reméljük jó nyaralást is kívánhatunk! 
  ingyen Tenerife - tenerifei utazás - szállás tenerifén - Teide - Kanári-szigetek - kanári-szigeteki nyaralás - ingyen szállás - ingyen szállás Tenerife - golfpályák Tenerifén